25ste Maaslandse Gordel door Rotem en Meeswijk

fiets verlichting

Landelijke Gilden Opgrimbie organiseert op 26 augustus, de laatste zondag van de zomervakantie, voor de 25ste keer de Maaslandse Gordel, een fietstocht door het RivierPark Maasvallei.

Met 3 verschillende routes van 30, 50 en 70 km richten de organisatoren zich tot een heel divers publiek, van minder tot heel geoefende fietsers. Daarnaast werd er dit jaar een extra tocht van 10 km uitgestippeld speciaal voor gezinnen.

De Maaslandse Gordel wordt georganiseerd door Landelijke Gilde Opgrimbie. Voor de start- en stopplaatsen wordt er samengewerkt met Landelijke Gilde Rotem en Landelijke Gilde Meeswijk. De fietstocht is een echte klassieker in het Maasland. Deelnemers worden langs de mooiste plekjes van de Maasvallei geleid, via duidelijk bewegwijzerde en fietsvriendelijke routes. De hapjes, de drankjes en de vriendelijke bediening door de vrijwilligers maken van deze dag iedere keer weer een geslaagde activiteit.

De Maaslandse Gordel ontstond in 1994 vanuit de interesse voor fietsen van enkele sportieve bestuursleden. Met deze tocht wilden de bestuursleden recreatieve fietsers en wandelaars de kans bieden om het mooie Maasland te ontdekken. De afgelopen 25 jaar namen bijna 30.000 deelnemers deel aan de Maaslandse Gordel. Zij reden samen, gedurende al deze jaren, meer dan anderhalf miljoen kilometers doorheen deze mooie regio.

De 25ste editie van de Maaslandse Gordel zal doorgaan op zondag 26 augustus. Deelnemers kunnen kiezen tussen routes van 30, 50 en 70 kilometer. Er kan tussen 8 en 15 uur gestart worden vanuit het Ontmoetingscentrum in Opgrimbie (Hoekstraat 1) of het Parochiecentrum in Rotem (Hoogbaan 120). Daarnaast is er ook een speciale gezinsfietstocht uitgestippeld voor gezinnen met kinderen. Deze vertrekt in Opgrimbie.

Deelnemen kan voor slechts 4 euro, waarbij deelnemers verzekerd zijn, genieten van een bewegwijzerde route en een gadget ontvangen. Kinderen onder 13 jaar mogen gratis deelnemen. Onderweg zijn er broodjes, vlaai en drank beschikbaar. Met de Maaslandse Gordel wordt er geld ingezameld voor het goede doel: Mané vzw. Hier krijgen mensen met een beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel zorg en ondersteuning.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *