Buurteluur in Hamont-Achel weer van start

Gezellig keuvelen terwijl je een lekkere, vers bereide maaltijd achter de kiezen slaat voor een budgetvriendelijke prijs. Dat is waar buurtrestaurant Buurteluur voor staat. Dit initiatief van de stad Hamont-Achel werd in oktober 2017 opgestart en viel onmiddellijk in de smaak. Zo kon elk Buurteluur rekenen op gemiddeld 43 bezoekers. Omwille van de zomervakantie lag het buurtrestaurant in juli en augustus even stil, maar in september kan je weer genieten van het leuke gezelschap en het lekkere eten. Daarnaast wordt er in het kader van de ‘Week van de Verbondenheid’ een leuke actie aan gekoppeld.

“Met de opstart van Buurteluur speelden we in op een vraag van veel alleenwonende 65-plussers”, vertelt OCMW-voorzitter Serge Vander Linden. “Uit een rondvraag binnen het project Buurtzorg bleek namelijk dat er veel vraag was naar een plaats waar men de buurt kan ontmoeten. Met het buurtrestaurant willen we de samenhorigheid in de buurt versterken en eenzaamheid bij ouderen een halt toeroepen. Maar Buurteluur is niet enkel voor ouderen, iedereen is welkom. Breng dus gerust je buren, kameraden of familieleden mee.”
In het kader van de ‘Week van de Verbondenheid’ van 22 tot en met 30 september doen Samenlevingsopbouw en Bond zonder Naam een oproep tot meer zorgzaamheid van mensen voor elkaar. Tijdens deze zevende editie staat het thema ‘Verbondenheid met je buur’ centraal. Daarom organiseert buurtrestaurant Buurteluur een speciale actie. Iedereen die iemand nieuw meebrengt naar het buurtrestaurant in Achel-Statie op 27 september of Hamont-Lo op 11 oktober krijgt dan een gratis consumptie. Let wel: voor je metgezel dien je eveneens een voorverkoopkaart te kopen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *