Schrijfsel 21: Bocholt rockt

Bocholt rockt! Ik wist het al lang, Bocholt rockt erop los. Wat wil je anders in een in een dorp met bieren, boeren en carnaval?

Oeps… sorry… het floepte eruit…

Mijn excuses, inwoners van Bocholt, maar tractoren en de geur van mout zijn in Bocholt nooit ver weg. Niet dat ik daar iets op tegen heb, ik verkies toch de afgewerkte producten (groenten en een frisse pint).

Enfin, ik ben al af aan het leiden voordat jullie weten waarover mijn schrijfsel gaat. Of toch… Bocholt. Bocholt in het kwadraat. België en Duitsland. Dubbel zoveel fun.

Die fun werd zeker gemaakt door jongeren, zij mochten op een Europees jeugdkamp. Heerlijk, zo nieuwe mensen leren kennen. Elkaar proberen te verstaan (want er waren ook mensen uit Litouwen, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk), samen activiteiten doen en vooral… rocken…

Dat intrigeert mij, dat rocken. Vooral omdat het gaat om een internationaal gezelschap. Als er ‘gewoon’ muziek gemaakt werd, zou ik nu geen schrijfsel aan het schrijven zijn.
Wie kiest de taal bij het rocknummer? Wordt er in het Nederlands gezongen (is perfect mogelijk, getuige de rockband Heidevolk uit Arnhem die heel de wereld rondreist)? Of mochten de jongeren hun tong twisten in het Litouws? En vooral: waarover zouden die nummers dan gaan?

Ik ben er zeker van dat ik, als deelnemer van dat kamp, de Litouwers maar al te graag een schunnig liedje zou laten zingen. Uiteraard zou ik hen dan wijsmaken dat het over liefde ging.

Het zou zijn als die man die op zijn rug Chinese tekens liet tatoeëren. Wat hij dacht dat de tekens betekenden, weet ik niet, maar er stond ‘Kip Noedelsoep’.

Zouden de Bocholter jongeren ook bier hebben meegenomen als geschenk aan de goedlachse burgemeester? Of kreeg hij misschien een kaartje om mee te racen in de Seizoensrally? Moet wel kicken zijn, in zo’n racewagen zitten en door de straten van Bocholt knallen. Ik hoor de kreten van René uit Allo Allo al uit de racewagen schallen.

Alle gekheid op een stokje: ik ben ervan overtuigd dat deze jongeren de tijd van hun leven hebben gehad, dat ze nog steeds contact hebben (want het kamp vond in juli plaats).

Verbroederen schept een band, rocken (met Google Translate in de buurt) ook.

Geniet nog van de laatste weken vakantie en tot volgende week, voor weer een nieuw schrijfsel!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *