Voor de laatste keer 100 jongeren in mega-fanfare in Kessenich

In 2004 zaten enkele jongeren van de Kessenichse fanfare ‘De Vriendenkring’ samen op een terras: “Als we nu eens het muziekkamp organiseren waar we zelf graag naartoe zouden gaan? Enkel koperblazers, saxofonisten en slagwerkers, veel ambiance, een goed uitgewerkt concert, de hele dag animatie…” De formule werd een groot succes: op 25 en 26 augustus zitten er voor de 15de editie van de Fanfare Play-in opnieuw meer dan 100 muzikanten op het podium.
Maar… na 15 jaar komt er een einde aan het succesverhaal.

“We hebben er alles uitgehaald wat er inzat”, vertellen de organisatoren. “15 schitterende weekends, steeds bekroond met een geweldig slotconcert in een bomvolle zaal. We haalden beroemde dirigenten en componisten naar Kessenich. We zorgden ervoor dat muzikanten uit Belgisch en Nederlands Limburg – én ver daarbuiten – elkaar beter leerden kennen, zelfs vrienden werden. Maar waar we vooral trots op zijn is dat we bewezen hebben dat het fanfare-orkest springlevend is, ook bij de jeugd! De gemiddelde leeftijd van de deelnemers schommelt al jaren tussen de 19 en 20.”

Ondertussen werden de enthousiastelingen van weleer zelf wel ouder, kregen ze kinderen, een carrière en andere uitdagingen: “We hebben het gevoel dat ons verhaal afgerond is en willen zeker niet in herhaling vallen. Met 25% meer deelnemers dan vorig jaar stoppen we trouwens op een hoogtepunt. Het wordt tijd om onze energie in andere projecten te steken, zoals in onze eigen Kessenichse jeugdfanfare die ook elk jaar weer een beetje groter wordt en een beetje meer aandacht vraagt.”

Gelukkig blijft het evenement op zich wel bestaan. De Limburgse afdeling van Vlamo, de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie, maakt tijdens het slotconcert bekend met welke Limburgse fanfare ze gaat in 2019 voor de 16de editie in zee gaat.

Op zondagavond 26 augustus kan men in GC ‘De Stegel’ in Molenbeersel vanaf 19.30 uur komen luisteren naar het slotconcert van de 15de Play-in. Kapitein Von Trapp, fräulein Maria en Moeder Overste wachten u op, want het hele muziekweekend staat dit jaar in het teken van ‘The Sound of Music’.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *