Luc Mathijs wint eerste clubwedstrijd Maasvissers met meer dan 46 kg

Op zaterdag 18 augustus stond de eerste wedstrijd voor het kampioenschap op het programma bij de Maasvissers in Geistingen. Er doen dit jaar 74 leden mee aan het clubkampioenschap. Hiervan kwamen 64 deelnemers langs bij de nummertrekking en er werd gevist in 9 vakken. Vier vakken op de Steenberg en 5 vakken op de Boterakker.

De hele week vooraf werd er vrij goed gevangen. De verwachtingen waren dan ook gunstig, maar bij het vissen weet je het nooit. Luc Mathijs mocht de allereerste trofee on ontvangst nemen.

Al vrij vlug zag je al de eerste vissen vangen, terwijl op andere plaatsen het vrij lang duurde eer de eerste beet er kwam. En zoals altijd zijn de vangsten per sector heel wisselend. Vandaar dat we ook steeds in sectoren vissen om iedereen gelijke kansen te geven.
Maar in totaal werd er liefst 380 kg vis gevangen, wat neer komt op een gemiddelde van 6 kg per deelnemer en dat is al een hele tijd geleden dat we dat nog meemaakten.
Het H-vak (nrs 99-105) stak er kop en schouders boven uit waar ze gemiddeld meer dan 23 kg per deelnemer aan vis hebben gevangen.

Luc Mathijs won uiteindelijk in dit vak de wedstrijd met een gewicht 46310 gram op plaats H104 voor Paul Schorpion met 22780 gram op plaats I120 en Dennis Meerten met 13240 gram D48.
De andere sectorwinnaars waren Jo Franssen, Dennis van Dorp, Marc Mathijs, Paul Verlinden, Matthias Maennchen en Jean-marie Plisnier.

Nieuw is dat dit jaar in elke wedstrijd van het clubkampioenschap de eerste 20 een prijs krijgen ter waarde van 10 euro. Voorwaarde is wel dat ze aanwezig zijn op de prijsuitreiking. Jammer genoeg waren er bij deze eerste wedstrijd meteen 4 man van de eerste 20 niet aanwezig.

In dit kampioenschap zitten ontzettend veel kanshebbers op de titel, voor sommigen is het resultaat in de eerste wedstrijd al tegengevallen, maar niet getreurd er is een valwedstrijd en de prijzen worden aan de meet uitgedeeld.

De volgende wedstrijd is al komende zaterdag 25 augustus.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *