Europese Prijs aan De Aldenborgh uitgereikt in Kessenich (video en foto’s)

Nabij het douanekantoor in Kessenich verzamelden dinsdagavond 21 augustus vele belangstellenden zich. Tijdens ‘Gluren bij de Buren’ van Stichting De Aldenborgh kreeg deze Weerter stichting uit handen van Europarlementariër Jeroen Lenaers de Europese Prijs van de Burger voor het project rondom 450 jaar Graaf van Horne.

Geschied- en Oudheidkundige Kring De Aldenborgh uit Weert is een van de twee Nederlandse winnaars van de Prijs van de Europese Burger 2018 van het Europees Parlement. Op dinsdagavond werd de prijs uitgereikt aan de voorzitter van De Aldenborgh, de heer Peter Korten.

De Aldenborgh ontvangt de prijs onder andere voor het onderzoek dat uitgevoerd wordt in samenwerking met de Belgische stichting ´Cultuurwerking Sotteghem´ naar de graven Van Horne en Van Egmont, die 450 jaar geleden werden onthoofd op de Grote Markt in Brussel.

De samenwerkende stichtingen organiseren met andere organisaties in 2018 meer dan 100 culturele evenementen die in het teken van de twee graven staan en die de culturele en historische overeenkomsten in Europa benadrukken. Juist vanwege het grensoverschrijdende, culturele karakter, de historische relevantie voor Europa en de vrijwillige inzet van de stichtingen, is De Aldenborgh beloond met de Prijs van de Europese Burger.

Het Europees Parlement kent de Prijs van de Europese Burger jaarlijks toe aan maximaal 50 personen en organisaties die uitdrukking geven aan Europese waarden of die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van grensoverschrijdende of culturele samenwerking, of het verbeteren van wederzijds begrip tussen burgers van de Europese Unie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *