Schrijfsel 22: De foto die Patrick van Horne meteen aansprak

De foto sprak mij meteen aan: 3 trotse mannen achter de blokken 1, 2 en 3. Niet óp, maar áchter. Vreemd… die blokken zijn toch gemaakt om erop te gaan staan? Dus las ik het artikel met extra zorg. ‘Luc Mathijs wint eerste clubwedstrijd Maasvissers met meer dan 46 kg’.

Zou dat de reden zijn? Die 46 kg? Zouden de blokken maar voor 10 kilo zijn? Of hebben de mannen, trots als ze waren op hun prijs, de vis op de blokken gelegd en even naar de verkeerde kant gekeken? Misschien waren het vliegende vissen. Hoe dan ook: geen vis te zien, geen mannen op de blokken…

Waarschijnlijk hebben Luc, Paul en Dennis dus gewoon (zoals het bij viswedstrijden vaak gaat) hun vissen terug in het water gegooid. Misschien werd er één vis stiekem toch mee naar huis genomen om in de pan te gooien.

Ikzelf zou daar niet blij mee zijn, met een gebakken vis. Op vissticks na dan, want daarbij kan je in de verste verte niet het gevoel hebben dat er écht vis in zit. Het is zoals als frikandellen of hamburgers: er wordt verteld dat daar vlees in zit, maar in werkelijkheid…

Wie daar heel wat ervaring mee heeft, is Rik Nauwelaerts. Hij werd in Lozen Belgisch kampioen frikandellen eten. 21 frikandellen in één uur. Het lijkt me nog meevallen, niet? En als ik denk aan de hoeveelheid vlees dat er in één frikandel zit, heb je dan waarschijnlijk nog niet meer op dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vlees. Diëtisten ook tevreden.

Het was voor de eerste keer dat The Bridge en Friet&Co deze eetwedstrijd hielden. Als jullie mij een beetje kennen, weten jullie ook dat ik al een theorie heb over de volgende keren:
We combineren de vis- en frikandellenwedstrijd met elkaar en maken daar een heuse jacht van. The Bridge ligt pal langs een bos én het kanaal, dus dat zou ideaal zijn. Vissers moeten 46 kg vis vangen in het kanaal, dat wordt bij Friet&Co omgevormd tot vissticks (al dan niet met de hulp van VR snacks in Hamont).

Ondertussen mogen de echte jagers onder ons ‘vlees’ gaan vangen in de bossen, ook 46 kg. Het gevangen ‘vlees’ (als er iets anders tussen zit, is dat geen ramp) wordt omgevormd tot frikandellen.
De uitgehongerde vissers en jagers beginnen dán pas, pas als ze voldoende eten gevangen hebben, met de eetwedstrijd. Frikandellen én vissticks eten, 2 aparte wedstrijden.

Mijn pronostiek? Wereldnieuws! Alleen maar records en iedereen wil meedoen. Die tent kan voor altijd bij The Bridge blijven staan en Friet&Co wordt een keten. Van McDonalds hoor je een jaar later niets meer (sorry Trump, of mag ik Donald zeggen?), Friet&Co wordt hot, nog hotter dan nu!

Ik zie het wel zitten. Als het doorgaat en jullie zoeken een live-verslaggever, kan je mij altijd mailen: frikandellenjagen@hotmail.com.

Voor straks: smakelijk eten en tot volgende week, voor weer een schrijfsel!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *