BOB Weert wil liever ECO bekers

Bewoners Organisatie Binnenstad Weert, BOB, is niet echt te spreken over het besluit van de gemeente Weert samen met de lokale horeca om PLA drinkbekers te gebruiken tijdens de komende kermis. De PLA drinkbekertjes zijn éénmalig in gebruik. Deze bekers worden gemaakt van maiszetmeel. Het materiaal is 100% composteerbaar. Na gebruik kunnen ze opnieuw als voedselbron dienen, wat de kringloop rond maakt. De gemeente Weert trekt voor de aanschaf van de beker € 7.500,– uit. De afdeling Weert van de Koninklijke Horeca Nederland verwacht dat Weert jaarlijks dit bedrag gaat bijleggen voor het aankopen van de ‘milieuvriendelijke bekers’ voor de stadskermis in Weert.

BOB Weert redeneert echter dat de PLA bekers aanzienlijk minder milieuvriendelijk zijn dan de ECO bekers waarvoor de BOB een duidelijke voorkeur heeft. Grote voordeel van de ECO bekers is dat die herbruikbaar zijn en dat de bekers dus niet op straat of in het milieu terecht komen. Het opruimen van de plastic vervangers van de glazen bierglazen kost de gemeente ook nog eens het nodige geld. Bovendien zorgt het overal rondslingerende plastic voor een onverzorgd straatbeeld. Na de kermis van 2017 was een algemene klacht van het publiek en van binnenstadbewoners dat delen van de binnenstad vol lagen met de plastic bekertjes. De kasteleins waren niet de spreken over de plastic bekertjes omdat de gebruikte bekers ook voor de kasteleins voor een grote berg afval zorgden en de zakken met gebruikte bekers veel plaats vergen omdat de kasteleins tijdens de kermisdagen nergens met dit afval terecht konden.

In een Twitterbericht schrijft BOB Weert nu: ‘Het raar te vinden dat de gemeente de horeca bij de aanschaf van de recyclingbekers voor € 7.500,– sponsort. Het opruimen van de bekers doet de gemeente ook al.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *