Dag van de Landbouw in Rotem

Akker landbouw oogst boer

Op zondag 16 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden weer de Dag van de Landbouw. Bijna vijftig bedrijfsleiders gunnen je dan, samen met hun familie, graag een blik op hun werk, producten en het leven op deze land- en tuinbouwbedrijven. Het thema is ‘Het begint bij ons’. Dit jaar kan je ook een landbouwbedrijf in het Maasland bezoeken: Stichting Ommersteyn in Rotem verwelkomt je graag.

De Dag van de Landbouw is al meer dan 35 jaar een succesformule. Elk jaar trekken tienduizenden mensen erop uit om kennis te maken met de moderne land- en tuinbouw. Met het thema ‘Het begint bij ons’ willen de organisatoren iedereen weer wat dichter bij de land- en tuinbouw brengen. Op de deelnemende bedrijven kan je zien hoe het er dagelijks aan toe gaat.
We zijn de laatste jaren wat vervreemd geraakt van de moderne landbouw en een evenement als dit helpt het tij te keren. We komen vaker met landbouwproducten in contact dan we zelf denken. De sector ligt vooral aan de basis van onze voeding, maar zorgt ook steeds meer voor de productie van vezels en biobrandstoffen. Je kan ook een bezoek brengen aan een sierteeltbedrijf met (pot)planten, bloemen of bomen. De land- en tuinbouwsector is daarenboven verrassend innovatief. Ontdek op Dag van de Landbouw de moderne technologie die in de sector gebruikt wordt.

Landelijke Gilden en Boerenbond organiseren dit evenement elk jaar, op de derde zondag van september.

Stichting Ommersteyn is een zorgboerderij in Dilsen-Stokkem. Een 30-tal personen die in de gewone werk- of leefsituatie moeilijk functioneren, komen hier regelmatig meewerken.

In de biologische geitenhouderij zorgen zo’n 400 geiten dagelijks voor verse melk. In de hoevewinkel worden diverse soorten geitenkaas en andere hoeveproducten verkocht.

Op 16 september krijg je via een wandeling met uitleg van de gidsen een beeld van hoe men op de biologische geitenhouderij van gras tot kaas komt. Daarnaast zijn er leuke rondleidingen op kindermaat. Ook de hoevewinkel is geopend.

In samenwerking met Landelijke Gilde Rotem werd er een fijn programma vol animatie voor jong en oud uitgewerkt. Zo zijn er voor de kinderen boerderij-kinderspelen en strobalen om op te klauteren. Ook kleinvee en speelgoedtractors zijn aanwezig. Daarnaast zijn er oldtimer-tractors en landbouwmachines te bezichtigen. Covergroep ‘Where’s the bar?’ zorgt voor extra gezelligheid in de namiddag. Uiteraard kunnen ook een lekker hapje en drankje niet ontbreken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *