Eerste paal voor elektrificatie in Hamont de grond in

Station Hamont

De eerste bovenleidingspaal in het kader van de elektrificatie van de spoorlijn Hamont-Mol is donderdagochtend 23 augustus geplaatst.

Dit gebeurde in aanwezigheid van Minister Bellot en de burgemeesters van Hamont-Achel, Neerpelt, Overpelt, Lommel en Mol. Schepen Guy Joosten van Hamont-Achel: “Er zullen in totaal 830 nieuwe bovenleidingspalen de grond in gaan langs het traject waarbij er 200 kilometer aan kabel zal worden getrokken.”

Op 18 mei heeft de Vlaamse Regering officieel het sein op ‘groen’ gezet voor de elektrificatie van het spoor Hamont-Mol. In totaal wordt 471 miljoen euro uitgetrokken, 100 miljoen door de Vlaamse Regering en 371 door de Federale Regering, voor de investeringen aan het spoor. Dit zal gebeuren in de periode 2018-2022.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *