Extra controle legitimatie bij bezoek milieustraat Weert

Om te zorgen voor een juist gebruik van de Weerterlandpas, worden bezoekers van de milieustraat in Weert vaker gevraagd naar een legitimatiebewijs. Het is belangrijk dat bezoekers, naast hun persoonlijke Weerterlandpas, een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben. Als een bezoeker geen identificatiebewijs en eigen Weerterlandpas bij zich heeft, wordt de toegang tot de milieustraat geweigerd.

Medewerkers van de milieustraat aan de Graafschap Hornelaan in Weert constateren de laatste maanden steeds vaker dat bezoekers de eigen Weerterlandpas niet kunnen tonen. Hierdoor kunnen medewerkers van de milieustraat niet vaststellen of het aangeboden afval afkomstig is van huishoudens uit Weert en Nederweert.

De milieustraat is toegankelijk voor alle inwoners van die twee gemeenten. Inwoners uit andere gemeenten en bedrijven mogen hun afval niet naar de milieustraat brengen. De Weerterlandpas is persoonsgebonden. Een Weerterlandpas van andere leden van het gezin tonen is niet voldoende. Door strenger te controleren of inwoners daadwerkelijk hun eigen Weerterlandpas gebruiken, wil de gemeente voorkomen dat er overbodige kosten worden gemaakt. Wethouder Martijn van den Heuvel uit Weert en zijn collega Frank Voss uit Nederweert vinden het belangrijk dat er een goede controle plaatsvindt. “Ik vind het belangrijk dat de Weerterlandpas op de juiste manier gebruik wordt”, aldus Van den Heuvel.

De controles worden op het terrein van de milieustraat en op de toegangsweg naar de milieustraat uitgevoerd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.