Extra opletten vanaf 1 september

Maandag 3 september begint de school weer en komt het verkeer van en naar de scholen terug op gang. Zoals ieder jaar maakt de provincie Limburg alle ouders attent op veilig schoolverkeer. Ook in Kinrooi wordt een extra oogje in het zeil gehouden.

Voor de 17de keer op rij start het schooljaar met de provinciaal gecoördineerde thema-actie Veilig Schoolverkeer. Het is niet alleen terug opletten in de klas vanaf nu maar ook extra opletten in het verkeer. De schoolomgeving kan rond de aankomst- en vertrektijden een druk verkeersknooppunt zijn. Sommige kinderen zijn misschien nog een beetje in vakantiestemming en veel weggebruikers zijn het minder drukke verkeer van de zomermaanden gewoon.

De lokale politie werkt mee aan de thema-actie en wijkagenten zullen maximaal aanwezig zijn in de schoolomgevingen tussen 3 tot 21 september. Ouders moeten het goede voorbeeld geven voor de kinderen: draag altijd uw gordel, respecteer de snelheid, parkeer correct en wees een heer of dame in het verkeer. Wees een voorbeeld voor de kinderen! Ook zij die per (brom)fiets naar school gaan, zorgen er best voor dat deze technisch in orde is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.