Juli goed voor 700.000 overnachtingen in Limburg

De eerste helft van de zomervakantie zit erop. De meeste Limburgse logiesuitbaters blikken alvast tevreden terug. Acht op tien heeft in juli evenveel of zelfs meer gasten ontvangen dan vorig jaar. Naar schatting 180.000 toeristen hebben de voorbije maand ‘ingecheckt’ in de provincie Limburg. Dit is goed voor ruim 700.000 overnachtingen en een omzet van meer dan 67 miljoen euro.

Uit de bevraging van Toerisme Limburg vzw blijkt dat verblijfstoeristen voor Limburg kiezen om er te fietsen en te wandelen, maar ook om te relaxen, terrasjes te doen en voor de gastronomie. Het fietsbelevingsproject Fietsen door het Water in Bokrijk is voor heel wat gasten een reden is om hier een verblijf te boeken. De afgelopen maand passeerden er 44.000 fietsers. Dat zijn er 33 % meer dan in juli 2017. De teller nabij knooppunt 91 staat daarmee nu op 450.000 fietsers sinds de opening.

Het fietspad door het water blijkt zeker niet de enige Limburgse trekpleister deze zomer. Ook populaire meerdaagse festivals zoals Afro-Latino, Blues Peer, Rock Herk en binnenkort natuurlijk Pukkelpop lokken naar jaarlijkse gewoonte heel wat verblijfsgasten naar onze provincie. Veel logiesuitbaters pikken zelfs een graantje mee van evenementen buiten de provinciegrenzen, zoals André Rieu in Maastricht en Formule 1 op het Circuit van Spa-Francorchamps.

De positieve toeristische cijfers vertalen zich ook in het aantal websitebezoeken op toerismelimburg.be. Met een stijging van 24 % op het aantal bezoeken ten opzichte van vorige zomer. Fietsen komt als meest bezochte webpagina uit de bus. Maar ook de pagina over de Fietsparadijs Limburg app werd de afgelopen weken druk bezocht.
Sinds de start van de zomercampagne, waarmee nog meer gasten én de Limburgers worden aangespoord om de mooiste plekjes in het Limburgs Fietsparadijs te ontdekken, is de fietsapp al ruim 6.500 keer gedownload.

Naast het fietsroutenetwerk biedt Limburg een ruim aanbod aan attracties. De indoor attracties, zoals bioscopen, hadden de afgelopen maand door het aanhoudende mooie weer minder bezoekers. Maar ook een aantal outdoor attracties, zonder link met water (zoals het Blotevoetenpad in Zutendaal, de Abdij van Herkenrode en de Avonturenberg in Beringen, blijken minder in trek omwille van de (te) hoge temperaturen. De Vesparoute en C-mine, waar mensen verkoeling kunnen vinden tijdens rondleidingen in de ondergrondse gangen, waren dan weer wel in trek.

Ook de attracties in en aan het water, zoals de Fluisterboten in Ophoven, Kajak Maasland, de openluchtzwembaden als Wilhelm Tell en het strand van Vossemeren deden het goed.
Via de overkoepelende online zomercampagne “Wa gaan we doen vandaag?” speelde ook Toerisme Limburg in op de hittegolf. Zowel Limburgers als gasten kregen via blog posts relevante en actuele tips, afgestemd op het weer van de dag. Zo wordt het imago van Limburg als dichtbijbestemming waar altijd iets te doen is, ongeacht het weer, nog verder versterkt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.