Open Monumentendag Special in Weert

In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 oktober wordt in Weert de Landelijke Open Monumentendag Special georganiseerd. De Landelijke Open Monumentendag Special is een speciaal georganiseerde regionale Open Monumentendag rond één specifiek monument of met één specifiek thema.

Deze extra Open Monumentendag, één maand na het Open Monumentendag-weekeinde op 8 en 9 september, staat helemaal in het teken van het Van Hornejaar in Weert. De Landelijke Open Monumentendag Special valt bovendien samen met de Nationale Archeologiedagen en de Maand van de Geschiedenis.

Tijdens de Open Monumentendag Special worden er op alle plekken in Weert die een relatie met Van Horne Hebben, activiteiten georganiseerd. Zwaartepunt van het programma ligt rond De Aldenborgh, het Franciscushuis en het kasteel op de Biest. Onder meer wordt aan de Biest een middeleeuws kampement opgebouwd en kunnen kinderen naar munten zoeken. Ook zijn er uitvoeringen en speciale exposities in de kloosterkerk en in het Franciscushuis.
Ook tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag een maand eerder op 8 en 9 september staat in Weert dit jaar ‘Van Horne’ centraal.

De thema’s ‘Van Horne’ en ‘In Europa’ bieden een keur aan mogelijkheden die een aantrekkelijke Open Monumentendag in Weert garanderen. Er zijn diverse monumenten verbonden met de Van Hornes, zoals het oude stadhuis op de Markt, de St. Martinuskerk, het kasteel op de Biest en natuurlijk de Aldenborgh. Ook kan gedacht worden aan grensoverschrijdende activiteiten of de internationale invloeden door de Van Hornes op Weert en de verdere regio.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *