Open wandeling in Breese stadhuis met stadswandeling

Bree stadhuis gemeentehuis

De Breese vrijwillige stadsgidsen delen één passie, namelijk bezoekers onderdompelen en rondleiden in ons historisch Bree. Ze verbazen aanwezigen met de prachtige gebouwen in het centrum en de anekdotes die daarbij horen. Vanmiddag om 14.00 uur start een stadswandeling aan het stadhuis in Bree.

Eyecatcher van formaat is natuurlijk het stadhuis, sinds kort officieel aangemeld in het Netwerk Open Monumenten van Herita. Als voormalig Augustijnenklooster (1659) en Sint-Michielscollege (1874) is er heel wat te vertellen over de geschiedenis die er zich afspeelde en de verbouwingen die het onderging. Momenteel vindt men de stadsdiensten in een modern kader dat zorgt voor een perfecte harmonie tussen het verleden en het heden.

Inschrijven is niet verplicht. Zondag 2 september en zondag 7 oktober zal dit ook doorgaan, maar dan van 10.00 tot 12.00 uur. Kosten zijn twee euro per deelnemer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.