Vragen over Weerter armoedebeleid

De fractie van politieke groepering DUS Weert heeft een aantal kritische vragen gesteld over de plannen van B en W van Weert me het lokale armoedebeleid. Voor dit beleid heeft de gemeente Weert recent een bedrag van 650.000 euro opzij gezet. Hiervan zou 100.000 euro gereserveerd zijn voor een theaterstuk in het Weerter Munttheater over Armoede. DUS Weert vraagt zich echter af of dit geld niet zinvoller te besteden is door het geld daadwerkelijk te besteden aan mensen in Weert die in armoede verkeren. Ook wil de fractie weten uit welk potje deze 100.000 euro voor de theatervoorstelling komen.

De plannen van de gemeente zijn onderdeel van het Aanvalsplan Armoede in Weert dat de gemeente heeft uitgewerkt. Ook bij deze plannen plaatst DUS enkele kritische kanttekeningen. De indruk bestaat dat de gemeente Weert een aantal zaken wil gaan regelen die nu ook al door diverse andere organisaties en belangengroepen worden opgepakt in het kader van de bestrijding van armoede. “Waarin onderscheidt zich de uitvoering van het Aanvalsplan?” vraagt DUS zich daarom af.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.