Extra veel banen voor schoolverlaters in Limburg

De vooruitzichten voor schoolverlaters en werkzoekenden in Nederlands-Limburg zijn tot 2022 over het algemeen nog beter dan voor Nederland als geheel. Dit komt met name door de hoge vervangingsgraad doordat veel mensen met pensioen gaan. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Hoogopgeleiden hebben in Limburg betere arbeidsmarktperspectieven dan gemiddeld in Nederland door de hoge vervangingsvraag die ontstaat doordat veel Limburgse oudere werkende hoogopgeleiden de komende jaren met pensioen gaan. Gemiddeld over alle opleidingsniveaus wordt zowel in Noord-, Midden- als Zuid-Limburg de komende zes jaar een vraagoverschot verwacht. In Midden-Limburg zal het tekort aan arbeidskrachten naar verwachting het grootst zijn.

Technisch geschoolden hebben zowel op mbo 4-, hbo- en wo-niveau (zeer) goede arbeidsmarktperspectieven tot 2022. Dit zal zorgen voor personele knelpunten in de voor Limburg belangrijke industriesectoren. De grootste moeilijkheden voor werkgevers zullen de komende zes jaar naar verwachting optreden bij de werving van gediplomeerden van wo techniek. Er wonen in Limburg echter relatief weinig academici die met een dergelijke achtergrond aan het werk zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *