Dorpsraad Laar wil extra oversteek Ringbaan Noord voor voetgangers

De dorpsraad Laar vindt dat er een extra oversteekplaats moet komen voor voetgangers over de Ringbaan Noord tussen Hushoven en Laarveld. De aanleg van een oversteek voor fietsers door de bouw van een brug over de Ringbaan Noord is voor de dorpsraad Laar onvoldoende. De dorpsraad is dan ook totaal niet tevreden met de plannen van B en W. Volgens de dorpsraad is er in gesprekken met alle partijen ook nooit gezegd dat er uitsluitend over een fietsoversteekplaats werd gepraat.

“In al de bijeenkomsten met bureau Kragten (het bureau dat de plannen voor de gemeente Weert uitwerkt) is nooit de nadruk erop gelegd dat deze oversteek uitsluitend voor fietsen zou zijn. Wij als dorpsraad Laar en waarschijnlijk meerdere andere stakeholders zijn er altijd vanuit gegaan dat het hier ging over een oversteek voor langzaam verkeer, dus fietsers én voetgangers. De optie van een oversteek aan de Wiekendreef was als enige direct voor alle betrokkenen akkoord”. De dorpsraad Laar vraagt zich af of deze instemming met de plannen ook geldt nu er alleen een fietsoversteek in de vorm van een brug gaat komen.

“Aan de ene kant van de Ringbaan komt een nieuwbouwwijk met honderden woningen en aan de andere kant van de Ringbaan liggen de voorzieningen zoals een supermarkt, sportvelden, het stadscentrum en twee scholen. Je kunt dus best wel eens kans hebben dat hier voetgangers gaan oversteken lijkt ons”, redeneert de dorpsraad.
Verder argumenteert de dorpsraad dat de veiligheid van de bewoners van Laarveld die de Ringbaan willen oversteken moet prevaleren boven de doorstróming van passerend vrachtverkeer naar o.a. het distributiecentrum van de Lidl. Voor de dorpsraad is het dan ook een must om bij het aanleggen van een oversteek ter hoogte van de Wiekendreef direct te voorzien in een voetgangersoversteek in twee etappes, vergelijkbaar met de oversteek aan de Laarderweg. De bouw van een fietsbrug noemt de dorpsraad een ‘Nice te have’ project maar voor de dorpsraad ook een te duur en onnodig project.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *