‘Operatie Proper’ op Industrieterrein Jagersborg in Maaseik (video en foto’s)

Op Industrieterrein Jagersborg in Maaseik heeft donderdagmiddag 13 september een grote opruimactie plaatsgevonden. De naam van de actie ‘Operatie Proper’, was niet zomaar gekozen. “Er ligt veel in de bermen en langs de kant van de weg”, zo vertelt parkmanager Annick Meyers van Quares.

De VZW OJM en Quares namen samen het initiatief om met een aantal firma’s (Bergoens, Leon Peters, Cevan, Deeder Deco, Ophardt, Prooenergy, Stalling de Jagersborg, Publisor, Van Dinter, Decoene Porsch Parts, original Fireworks) de omgeving op te kuisen en dit met hulp van Mooimakers.be.

Deze eerste editie van ‘Zwerfvuilactie’ werd uitgevoerd onder een stralende zon en er namen in totaal een 50-tal mensen deel aan deze actie. Het gebruikte materiaal, zoals grijpers, handschoenen en fluohesjes, werd ter beschikking gesteld door Mooimakers.be. De milieudienst van stad Maaseik droeg zijn steentje bij door het verzamelde afval te komen ophalen.

Met dit initiatief wil de VZW OJM haar maatschappelijk engagement versterken. Ze willen ook een voorbeeldrol als ondernemingen opnemen, door bij te dragen aan een beter leefmilieu en een propere omgeving.

Toen de actie rond ophalen zwerfvuil bekend werd van Mooimakers.be, heeft het bestuur van de VZW OJM de handen in elkaar geslagen om het project aantrekkelijk te maken. De bereidheid om allemaal samen te werken en zo bij te dragen tot een zwerfvuilvrij bedrijventerrein Jagersborg, was heel groot.

Na de inspanning werden groot en klein verwend met een frietje en drank en voor de kleine helpers was er ook een springkasteel aanwezig.

Tijdens de actie worden ook de pijnpunten genoteerd waar in de toekomst moet aan gewerkt worden om het zwerfvuil te verminderen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *