147 Inwoners van Bree hebben zich zondag als orgaandonor geregistreerd

“We hebben er 147 helden bij.” Zo reageert burgemeester Liesbeth Van der Auwera van de Stad Bree op het aantal inwoners van haar stad die zich zondag 23 september als orgaandonor hebben geregistreerd.

Diverse gemeentehuizen waren zondagochtend 23 september extra geopend om hun inwoners de gelegenheid te geven zich als orgaandonor te registreren. Het registreren van orgaandonoren kwam in het nieuws dankzij een landelijke tv-uitzending onder het motto ‘Make Belgium Great Again’. Ondanks het feit dat België het goed doet wat betreft orgaandonaties, zijn er toch elk jaar nog meer dan 100 mensen die sterven terwijl ze op de wachtlijst staan.

In de hele regio werd goed gehoor gegeven aan de oproep. Zo registreerden in Kinrooi zich 120 nieuwe orgaandonoren en kon ook Maaseik 118 nieuwe donoren noteren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *