Kernkompas voor duurzame stadskernen in Maaseik

Maandag 17 september heeft burgemeester Jan Creemers van de Stad Maaseik het kernkompas in handen gekregen. Hierbij was een delegatie van de Provincie Limburg en UNIZO Limburg aanwezig.

Het kernkompas beschrijft het gemeentelijk DNA en formuleert een aantal adviezen voor een toekomstgerichte versterking van de handelskern. Maaseik begon in oktober 2017 met het samenstellen van het kernkompas dat door studenten van de Universiteit van Breda werd uitgevoerd. Retailexperten, lokale ondernemers en het stadsbestuur werden gehoord in het samenstellen.

De conclusie die uit het opgestelde Kernkompas van Maaseik blijkt is dat het van belang is om linken te zoeken en te versterken van de handelskern in Maaseik met het historische, cultuur, kunst, de Maas, toerisme, het culinaire, de deelgemeenten en meer op een toekomstgerichte manier.

Naast Maaseik werd ook door Tongeren, Lommel, Leopoldsburg en Beringen het kernkompas overhandigd.

De Provincie Limburg heeft elke deelnemende gemeente 50.000 euro geschonken en de steden zelf droegen 12.500 euro bij. Het doel van het Kernkompas is: ‘een bedrijvige stadskern’ of ‘kernkompas’ ontwikkelen via ‘imagineering’ techniek. Er werd vertrokken vanuit de successen van de gemeente en niet vanuit de problemen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *