Zondag kan men zich in Kinrooi als orgaandonor registreren

Dinsdag 18 september werd de eerste aflevering van Make Belgium Great Again op VTM uitgezonden. De gemeente Kinrooi doet mee aan de grote actie om zoveel mogelijk inwoners zich te laten registreren als orgaandonor. Inwoners kunnen er zelfs uitzonderlijk nu zondag voor terecht in het gemeentehuis.

De eerste aflevering van Make Belgium Great Again werd afgesloten met een oproep om inwoners uit Vlaanderen zich te registreren als orgaandonor. Ondanks het feit dat België het goed doet wat betreft orgaandonaties, zijn er toch elk jaar nog meer dan 100 mensen die sterven terwijl ze op de wachtlijst staan.

Aangezien het op dit moment nog niet mogelijk is om zich als orgaandonor te registreren bij de huisarts of online, zal het gemeentehuis van Kinrooi ter ondersteuning van deze actie uitzonderlijk geopend zijn op zondag 23 september van 10.00 tot 12.00 uur. Men kan online een aanvraagformulier al downloaden, invullen en vervolgens binnenbrengen. Dat mag nu zondag maar kan eigenlijk ook tijdens de gebruikelijke openingsuren van het gemeentehuis.

In de gemeente Kinrooi waren – bij het begin van deze actie – 378 inwoners geregistreerd als orgaandonor.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *