Vierde Auto-Slalom van Kinrooi

Op zondag 30 september is er autosport in Kinrooi op het Industieterrein ‘Leuerbroek’. Nationale Renstal Trommelke richt dan voor de vierde maal de Slalom van Kinrooi in voor auto’s.

De vorige edities gingen normaal midden oktober door, maar door de gemeenteraadsverkiezingen is de organisatie uitgeweken naar einde september.

Auto-slalom is te vergelijken met de slalom discipline in skiën. Men moet zo snel mogelijk de poorten in de juiste volgorde nemen. Een slalom is minimum 1000 meter lang. De poorten zijn 4 meter breed en de afstand tussen 2 poorten is minimum 8 meter en maximum 50 meter. Om de poorten beter te herkennen zijn ze rechts met een rood en links met een groen bord gemarkeerd. Op het rode bord staat het nummer van de poort. Een wagen mag door maximum 4 piloten worden gereden en zij mogen een bijzitter meenemen tijdens de rit. Afhankelijk van het parkoers en het aantal deelnemers, kunnen de piloten het parkoers maximaal 4 maal afleggen.

De deelnemers worden onderverdeeld in 4 divisies, Divisie 1 zijn standaard wagens, wagens waar we dagelijks mee rijden. De volgende divisies worden onderverdeeld volgend hun graad van tuning.

Er wordt 30 september om 11.00 uur gestart en de inkom is gratis.

De Slalom van Kinrooi is de 8ste en laatste proef voor Slalomkampioenschap van de Vlaamse Autosportfederatie (VAS), de VAS Slalom Promochallenge en het kampioenschap Slalom van de provincie Limburg (PAK-Limburg). Daarnaast is het ook de laatste proef van de L-Slalom Challenge. Deze challenge behelst de 3 slaloms die worden ingericht in de provincie Limburg en de 4 slaloms van de provincie Luik en daarbij nog de slalom te Landen.

Zondagavond weten we wie zich mag uitroepen als kersverse VAS-Slalomkampioen en wie de laureaat wordt van de L-Slalom Challenge van 2018.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *