‘Quo vadis Maaseik’ laat inwoners nadenken (video en foto’s)

De aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen lijkt het juiste moment voor een stimulerend project om de stadskern van Maaseik nieuw leven in te blazen. Deze reactie komt van een groep kunstenaars die politiek aangrijpen voor een expositie.

‘Quo vadis Maaseik?’ wordt niet enkel gedragen door kunstenaars, maar ook door architecten, designers en burgers. “We willen hiermee onze politici niet alleen wijzen op hun verantwoordelijkheid, maar hen tegelijkertijd de hand reiken vanuit de kracht van creativiteit”, aldus Jan Winkels, een van de organisatoren.

‘Quo vadis Maaseik?’ bundelt lopende en nieuwe zinvolle projecten vol creatieve en concrete initiatieven. Zo creëren we kansen op lange en korte termijn om de opgelopen achterstand in stadskernvernieuwing in te halen”, zo besluit hij.

De officiële opening zal op 29 september plaatsvinden om 15.00 uur in ‘Het Utopisch Theater’ aan de Diestersteenweg 211 in Maaseik. Ook zullen in het centrum van Maaseik op diverse plekken etalages verwijzen naar de tentoonstelling.

De expositie zal van 30 september tot en met 22 oktober te bezoeken zijn van vrijdag tot en met maandag van 14.00 tot 18.00 uur of op afspraak. De inkom is gratis.

Men is voornemens een debat te organiseren op 7 oktober. Dat wordt nog verder uitgewerkt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *