Postbode Jo Craeghs fietst laatste ereronde langsheen Kinrooise brievenbussen

Na meer dan 40 jaar trouwe dienst zal postbode Jo Craeghs uit het straatbeeld van Kinrooi-centrum verdwijnen. Heel wat jaren was hij actief in het kantoor in Kinrooi, waar hij dagelijks de postbedeling deed in het centrum en de wijk Natterveld.

Opmerkelijk is dat Jo steeds zijn ronde heeft gedaan op zijn zwarte postfiets en hij, in tegenstelling tot zijn collega’s postbodes, nooit heeft gekozen voor een e-bike of een snorfiets. Jo maakte tijdens zijn bestelronde graag tijd voor een praatje, een opbeurend woordje of een vriendelijke ‘goeiedag’ tijdens zijn ronde.

Naast zijn job als ‘facteur’ is hij ook nog een graag geziene jeugdtrainer bij het vroegere Kinrooi.F.C. en het huidige F.C. Maasland N.O. Jo heeft al laten uitschijnen ook hier mee te willen stoppen, maar zijn ervaring en rustige aanpak om jonge spelertjes op te leiden kan de club nog best gebruiken.

De buurtbewoners van het Dorpsplein en omliggende straten hebben vrijdagmorgen 21 september Jo verrast met elk een persoonlijke boodschap, een kleine attentie of een feestelijke decoratie. Zo werd het voor Jo een echte ere-ronde op zijn laatste werkdag als postbode.

Foto’s: Lotte Bruckers


 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *