Hamont-Achel zet in op geestelijke gezondheid

Op woensdag 10 oktober is het Werelddag Geestelijke Gezondheid. De Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG) nodigt dan iedereen uit om stil te staan bij de eigen geestelijke gezondheid en bij die van anderen. Onder het motto ‘Samen veerkrachtig’ zet ook Hamont-Achel in op dit thema. Er staan op woensdag 3 en woensdag 10 oktober dan ook een aantal activiteiten op het programma waarmee jong en oud kennismaken met het belang van geestelijke gezondheid.

“Als Gezonde Gemeente vinden we het belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan verschillende gezondheidsthema’s”, vertelt OCMW-voorzitter Serge Vander Linden. “Niet enkel fysiek welzijn is daarbij van tel, ook geestelijke gezondheid speelt hierin een zeer belangrijke rol. Je leest meer en meer dat Vlamingen zich niet goed in hun vel voelen, dat jongeren met psychische problemen kampen en dat veel werknemers uitvallen door een burn-out. Voldoende redenen dus om dit thema te blijven aankaarten. Via de verschillende activiteiten die wij organiseren, beogen we dan ook ons steentje bij te dragen.”

Kinderen kunnen woensdag 3 oktober in Cinema Walburg terecht voor de gratis cinemaatjesfilm ‘Rikkie De Ooievaar’. In deze film is musje Rikkie – die wees is geworden bij zijn geboorte – ervan overtuigd dat hij net zoals de leden van zijn adoptiefamilie een ooievaar is. Maar wanneer zijn familie de overtocht naar Afrika maakt om te overwinteren, blijft hij alleen achter in het bos. Om te tonen dat hij toch een echte ooievaar is, maakt hij samen met twee metgezellen zijn eigen reis naar het zuiden.

Diezelfde dag kan je ‘s avonds in de bibliotheek van Hamont gaan luisteren naar Hilde Mariën, een coach, spreker en opleider die gespecialiseerd is in stress en veerkracht. Tijdens haar lezing ‘Ik ben (het) zo moe’ geeft ze belangrijke tips en tricks om signalen van een burn- of bore-out te herkennen en bespreekt ze acties die je kunt ondernemen om deze tegen te gaan.

Ten slotte kan je op woensdag 10 oktober in dienstencentrum De Kring te Hamont de workshop ‘Positieve gezondheid’ volgen. Tijdens deze workshop krijg je tips over hoe je kan werken aan het verbeteren van je gezondheid. De focus wordt gelegd op wat er beter kan, niet op wat niet goed gaat. Op een eenvoudige manier verhoog je je veerkracht en daarmee verminder of vermijd je ook depressieve gevoelens.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *