Werken Hamonterweg/Sportlaan Bree

Vanaf 1 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer gedurende twee weken aanpassingswerken uit aan het kruispunt van de Hamonterweg en de Sportlaan in Bree. Deze plek staat hoog op de prioriteitenlijst van gevaarlijke punten in Vlaanderen. Het kruispunt wordt nu veiliger gemaakt door de aanleg van een brede middengeleider met afslag- en oprijstroken. Dit moet er voor meer rust en overzicht zorgen. Voertuigen krijgen immers de kans om de oversteekbeweging in twee tussenstappen te maken.

Het doorgaand verkeer op de Hamonterweg zal ter hoogte van de afslag Sportlaan in de toekomst over één rijstrook rijden. Dat moet een snelheidsremmend effect hebben. Zo wordt ook ruimte gecreëerd voor een brede middengeleider met afslag- en oprijstroken, zonder het openbaar domein te moeten verbreden. Verkeer dat vanop de Sportlaan links afdraait richting Gerdingen, steekt in de toekomst de baan over in twee stappen: oversteken tot op de middengeleider, en vervolgens invoegen bij het verkeer op de Hamonterweg. Het verkeer op de Hamonterweg vanuit Bocholt, dat linksaf wil afdraaien richting Sportlaan, krijgt de ruimte zich eerst rustig op te stellen, om vervolgens over te steken.

De werken starten op maandag 1 oktober en zullen vermoedelijk twee weken duren. Het doorgaand verkeer op de Hamonterweg kan steeds in beide richtingen over één rijstrook blijven rijden. De afslag met de Sportlaan is afgesloten tijdens de werken. Een omleiding wordt voorzien via de rotonde en de Bocholterkiezel. Vanop de Sportlaan kan je wel nog de Hamonterweg richting Bocholt oprijden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *