Bewoners Laarveld voeren actie voor fietsbrug over Ringbaan Noord

ringbaan-weert

Een initiatiefgroep van bewoners van de Weerter nieuwbouwwijk Laarveld is een online petitie gestart voor de aanleg van een fietsbrug over de Ringbaan Noord in Weert. Deze fietsbrug moet de nieuwe woonwijk Laarveld met de wijk Molenakker en de Weerter binnenstad verbinden. Verschillende fracties in de Weerter gemeenteraad vinden de kosten van de burg, 1.7 miljoen euro, echter te duur.

In de online petitie voeren de initiatiefnemers een reeks van argumenten op waarmee ze de gemeenteraad alsnog over de streep hopen te trekken om toch Ja tegen de fietsbrug te zeggen. Zo wordt een brug nodig gevonden om op een veilige manier per fiets of te voet de ringbanen te kunnen kruisen.
Ook voert men aan dat het voorzieningenniveau van de wijk Hushoven en Laarveld laag is, wat maakt dat bewoners van en naar de stad en omliggende wijken moeten uitwijken om naar scholen, sportvoorzieningen en winkels te komen. Een veilige fiets- en voetgangersverbinding is daarvoor een absolute noodzaak. Evenals de noodzaak om de achterliggende vervolgroutes van en naar de stad en Molenakker voor langzaam verkeer te optimaliseren.

De huidige veilige oversteek met fietstunnel bij de turborotonde Boshoven en de overige oversteken over de Ringbaan Noord liggen ongunstig voor fiets- en wandelverkeer van en naar Hushoven en Laarveld en het verkeer op de Ringbaan Noord is dermate druk dat een gelijkvloerse oversteek erg onveilig is. Bovendien geven veel, toekomstige, bewoners van Laarveld aan voor een woning in deze nieuwbouwwijk gekozen te hebben in de verwachting dat er een veilige oversteek via een brug zou komen.

De gemeenteraad verwijten de initiatiefnemers niet te besluiten op basis van feiten en argumenten maar op onderbuikgevoelens.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *