Bibliocenter Stramproy bestaat 10 jaar

Bibliotheek bieb

Deze maand bestaat het Bibliocenter precies 10 jaar in Weert. Sinds die tijd valt ook de Roojer bibliotheek onder deze stichting. Nu maken bibliotheken in tijden van crisis vaak moeilijke tijden door, want het is een geliefd bezuinigingsonderwerp. Zo gebeurde dat ook enkele jaren geleden in de gemeente Weert. Even dreigde de bieb in Stramproy te verdwijnen, maar door gezamenlijke inspanningen van Dorpsraad en Bibliocenter wist men de sluiting te voorkomen.

Zoals vaak werd het werk overgenomen door vrijwilligers, die nu wekelijks hun vrije uurtjes inzetten voor het werk in de bieb. Velen genieten van die service, en lezen wordt zo gestimuleerd. Ook voor kinderen is er een voorleesmiddag, en kunnen boeken mooi aansluiten op de lessen in de school.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.