Bijzondere Van Horne-Egmont manifestatie met Weerter muzikale bijdrage

In het kader van het Van Hornejaar bezoekt de Aldenborgh op zondag 16 september de door de bevriende Cultuurwerking Sotteghem georganiseerde Egmont-Evocatie. Iedereen die geïnteresseerd is kan mee reizen.

Het wordt een groots feestelijk spektakel waarin niet alleen Lamoraal van Egmont, maar ook onze Philips van Horne postuum aan zijn trekken komt.

Het is een vol programma op 16 september. Het Gilde der Vaganten tovert de Beisloven site in Zottegem om tot een middeleeuws tentenkamp. Goochelaars, kruidenvrouwen, bedelaars, kanonniers en anderen zorgen ervoor dat bezoekers de leefwereld van Egmont en Horne zullen ervaren. Actieve workshops zoals boogschieten, kruisboogschieten, trebuchet schieten, lucetten en zoveel meer brengen ons volledig in de sfeer.

Doorlopend van 13.00 tot 18.00 uur worden op diverse podia in het stadscentrum acht taferelen uit het leven van de graaf opgevoerd, in prachtige historische kledij. De voorstellingen duren elk ongeveer tien tot vijftien minuten en worden tien keer herhaald, zodat geïnteresseerden van podium tot podium kunnen wandelen en elk halfuur genieten van een verzorgde opvoering.

De volgorde speelt hierbij geen rol en uiteraard zal ruimschoots de gelegenheid geboden worden om tussendoor van de Egmont/Horne-biertjes te genieten.

Om 16.00 uur geeft de Weerter kerkelijke harmonie St.-Joseph 1880 in de dekenale Onze Lieve Vrouw Hemelvaartskerk van Zottegem – dus boven het graf van Egmont! – een try-out van de Van Horne Compositie van Rob Goorhuis.

Het bloementapijt Zottegem 2018 rondom het Kasteel van Egmont en het park vormen een kleurrijk totaalspektakel, dat wordt opgeluisterd met optredens van diverse dans- en muziekgroepen.

’s Avonds wordt het park feeëriek verlicht en kunnen de bezoekers zich vergapen aan een lichtspektakel met dansende fonteinen. Geplaatst in een groots opgezet tafereel – met een oppervlakte van ongeveer 1000 m² – wordt dit een artistiek hoogstandje van internationaal niveau.

Omstreeks 20.00 uur vindt de apotheose van de evocatie plaats met een klank- en lichtspel bij het bloementapijt achter het Egmontkasteel.

Tijdens de evocatie zullen ook de Weerter artiesten van Graaf Van Horne – de Musical optreden. De prachtige musical die in mei onder grote belangstelling twee keer werd opgevoerd aan de voet van de Sint Martinustoren.
Herbeleef nog eens de zang van de drie edelen, Van Horne, Van Egmont en Oranje (Jean Stassen, Leon Smolenaers en Ruud Theunissen), of het afscheid van de graaf van Horne van zijn moeder (Fämke Gerits) en vrouw (Wendy van Dooren). En de beul (Ton Smeets) met Alva (Jos Mennen).
Naast de Weerter artiesten is uiteraard de Ouverture Opus 84 Egmont van Ludwig van Beethoven te horen, uitgevoerd door de plaatselijke fanfares.

Maar er is ook een vrije interpretatie door de Metal formatie “Drughada” rond frontman Franky De Smet van Damme (Channel Zero).

Na het klank en lichtspel, inclusief onthoofding, keert de bus terug van Zottegem naar Weert waar we na middernacht zullen arriveren.

Opstapplaatsen: Touringcarbedrijf Kupers, Kelvinstraat 1 (Kampershoek) Weert om 12.00 uur.

Gemeentehuis Weert, Wilhelminasingel 101 Weert om 12.10 uur.

Kosten: € 20,- per persoon.

Meer informatie is online te vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *