Codriez brengt prachtige muurschildering aan in bakkerij van Kr8tig

Corneille Driezen uit Hamont is inmiddels een bekende beeldend kunstenaar met een geheel eigen kenmerkende kleurrijke stijl. Op steeds meer plekken is er een tekening of muurschildering van hem te bewonderen. Regelmatig worden er exposities gehouden waar werken worden tentoongesteld. De afgelopen weken is hij samen met enkele deelnemers van kr8tig, een leer- werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, druk aan het tekenen en schilderen geweest om een saaie kale muur van een prachtige muurschildering te kunnen voorzien.

“Dit heeft Corneille op verzoek van de directie van Kr8tig geheel pro deo gedaan, iets wat men bij Kr8tig enorm waardeert natuurlijk! Klanten in de bakkerij reageren verrast en vinden het ook een prachtig initiatief dat ontstaan is bij de Hamonter kunstenmaker, het is heel fijn dat Corneille de deelnemers die mee wilden helpen hierbij betrokken heef”, schrijft Harm van Leuken van Kr8tig.

Tekeningen van Corneille zijn altijd vrolijk en kleurrijk, zo ook deze circa 25 m2 grote muurschildering waar diverse elementen in terug te vinden zijn. “Het idee was dat Corneille hem afgelijnd op de muur zou zetten om vervolgens samen met de deelnemers van Kr8tig in te kleuren. Het vertoont een vrouwelijke bakker met een grote hoed en typische bakkersbroek, en een wijze olifant die alle wetenschap in zich bergt en waarin gebakjes, taarten en brood zijn te zien. Hij gebruikt zoals steeds in elk werk zijn lamp, het licht waar de meeste mensen naar op zoek zijn. Er staat een boodschap op aan de geïnteresseerde kijker, die in zijn typische Corneillaanse taal van kracht is voor alle aanwezige deelnemers. Het eindigt met de mooie quote: ‘Amor Omnia Vincit’ wat ‘liefde overwint alles’ betekent, wat het maakt tot een kunstwerk die vele jaren een duidelijke boodschap kan uitdragen.”

De muurschildering is te bewonderen in de bakkerijafdeling van Kr8tig, die gelegen is in bedrijfsverzamelgebouw ‘Perron 8’ aan de Parallelweg 169 in Weert, waar ook het Atelier van de Hamonter kunstenaar Corneille Driezen gevestigd is.

De 20 in gebruik zijnde bedrijfsunits zijn ook te bereiken vanuit de Molenveldstraat 153 in Weert. Jan Vlassak is mede directeur van Kr8tig, een dynamische organisatie die dagbesteding, maatwerktrajecten en laagdrempelig onderwijs (mbo 1 + 2) biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze hebben diverse afdelingen waaronder een bakkerij, restaurant, ict afdeling, klussendienst, fietsenwerkplaats en autowerkplaats. “Binnenkort zal kr8tig gaan samenwerken met Metalot, en met het Bravo College uit Budel om innovatief vakmanschap (BIVAK) te starten met technische opleidingen, een soort van technische vakschool in een modern jasje, hiervoor hebben diverse organisaties de handen ineengeslagen.”, zo vertelt hij.

Een bezoek brengen aan Kr8tig kan. De bakkerij en restaurant zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Foto’s: Harm van Leuken / Foto Hammie

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.