Demo’s en oefensessies voor de eerste keer elektronisch stemmen in Kinrooi

Gemeentehuis Kinrooi

Op zondag 14 oktober trekken we weer massaal naar de stembus voor de verkiezingen van de gemeente- en provincieraad. In Kinrooi zal voor de allereerste keer het rode potlood en papier vervangen worden door stemcomputers. Opdat iedereen eens kan oefenen aan deze nieuwe manier van stemmen, zal het gemeentebestuur vanaf 10 september verschillende demo’s en oefensessies organiseren.

Burgemeester Jo Brouns: “Kinrooi is één van de tien gemeenten waar men in 2012 nog met papier en potlood stemde, die nu overschakelt op elektronisch stemmen. Dat geldt ook voor Bocholt, Bree, Maaseik en Dilsen-Stokkem waardoor er in het volledige provinciedistrict Maaseik nu elektronisch gestemd zal worden. Kinrooi kocht hiervoor in totaal 45 stemcomputers voor aan, een investering van bijna 120.000 euro. Opdat de inwoners op 14 oktober niet voor verrassingen komen te staan, organiseert de dienst burgerzaken diverse demo’s en oefensessies waarbij alle geïnteresseerden de stemcomputers al eens kunnen testen. Dat kan vanaf 10 september tot 10 oktober in het gemeentehuis en in de hoofdbibliotheek waar permanent een stemhokje met computer opgesteld zal staan. Hier kan men tijdens de openingsuren het elektronisch stemmen oefenen.”

“Naast de permanente stemcomputers in gemeentehuis en bib zullen er ook in de verschillende dorpen nog oefensessies georganiseerd worden. Omdat we speciale aandacht willen schenken aan de senioren, zal het tijdens vier dorpsrestaurants mogelijk zijn om voor, na of tussen de soep en de patatten eens te oefenen op een stemcomputer ter plaatse. Verder zijn er in ieder dorp avonddemo’s georganiseerd van 19.00 tot 21.00:”

– dinsdag 11 september in de hoofdbibliotheek in Kinrooi
– donderdag 20 september in De Borg te Kessenich
– donderdag 27 september in GC De Stegel in Molenbeersel
– donderdag 4 oktober in Gemeenschapshuis te Geistingen
– donderdag 11 oktober in De Bongerd te Ophoven

De laatste week voor de verkiezingen zijn er nog twee evenementen waarbij de stemcomputers opgesteld zullen worden. Op 7 oktober, de zondag vòòr de verkiezingen, kan men van 10.00 tot 17.00 uur oefenen in de nieuwbouw van de technische dienst (naast het gemeentehuis) en in woonzorgcentrum Zorgvlied, twee gemeentelijke locaties die meedoen aan de Open Bedrijvendag.

Meer informatie over de verkiezingen vind je hier.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.