Hoger Op Molenbeersel doet zichzelf te kort tegen Opoeteren

Hoger Op Molenbeersel voetbal

Op de derde speeldag van het seizoen ontving Hoger Op Molenbeersel SSD Opoeteren. Vooraf werd Opoeteren genoemd als één van de belangrijkste degradatiekandidaten, maar na twee wedstrijden pronkten ze nog met het maximum van de punten. Geen hapklare brok dus voor HOM.

Maar de wedstrijd begint wel goed voor Molenbeersel. Joren Moons sluipt de 16 in en knikt een gemeten voorzet van Ruben Gos simpel binnen: 1-0 na drie minuten spelen. Opoeteren reageert met een aanval door het centrum, maar het schot suist over de deklat. Even later komt er een gevaarlijke bezoekende voorzet van op rechts, die net voorbij een aanstormende aanvaller zoeft. Maar bijna aansluitend herhaalt Opoeteren nog eens hetzelfde recept, deze keer wel met succes: 1-1 na 20 minuten. Aan de overkant pakt Ilias Ouadi uit met een goeie actie en bereikt Mitchel Ramaekers. Die vindt de debuterende Benjamin Boyen, maar diens schuiver gaat naast. De dreiging die verder ontstaat, komt bijna uitsluitend van schoten net buiten de 16. Allen zonder succes.

Iets over het half uur verliest HOM Bjorn Reeskens met een rugblessure. Rijn Goijens is zijn vervanger. Hij is meteen betrokken in een goeie combinatie met Ruben, maar de aanval stokt in de 16. Ook Mitchel duikt de baklijn in, maar de hoek is te scherp om gevaarlijk te zijn.

Vlak voor de rust straft Opoeteren Biësels balverlies en ondoortastend verdedigen wel genadeloos af: 1-2.

De tweede helft is nog geen tien minuten ver als Molenbeersel opnieuw een zware opdoffer moet incasseren. Na een stevig duel met twee bezoekende spelers valt Joren uit met een (zware?) knieblessure. We hopen op het beste. Toch heeft HOM halverwege de tweede helft het momentum te pakken om er op en misschien wel over te gaan. Maar zowel Benjamin, de ingevallen Vincent Verlaak als de andere HOM’ers stuiten op de goalie van Opoeteren of missen scherpte. Maar terwijl HOM massaal ballen in de 16 van de bezoekers aan het droppen is, moet er achteraan opgelet worden voor de counter. Lars Hendrikx en het doelhout moeten nog enkele keren redding brengen. Zo eindigt de wedstrijd op een 1-2-nederlaag.

Hard blijven verder werken is de boodschap, en dan volgen de punten vanzelf. Misschien zaterdagavond om 20.00 uur al bij Lanaken VV.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *