Huis van Nicolaas definitief naar de Biest

Het Huis van Nicolaas verhuist de komende vijf jaar naar het Franciscushuis aan de Biest. Nu het Jacob van Hornemuseum door de verbouwing en daarna nieuwe opzet van het museum niet langer beschikbaar is als tijdelijke huisvestiging voor Sinterklaas moest het Huis van Nicolaas op zoek naar een andere locatie. De gemeente Weert geeft voor de inrichting van de nieuwe plek van het Huis van Nicolaas 30.000 euro subsidie.

De organisatie grijpt de verhuizing naar een andere locatie aan om het plan te optimaliseren. Het Franciscushuis biedt namelijk de mogelijkheid om de bezoekers voor een langere tijd te laten verblijven, daarbij is er zowel aan de kinderen als de ouders gedacht. Kinderen kunnen in het nieuwe concept gemakkelijker zelfstandig de diverse kamers bezoeken. Daarnaast denkt de organisatie samen met centrummanagement en BIZ ondernemers Weert na over een passend uitgebreid programma in de binnenstad, zodat de link met het centrum blijft bestaan.

Het Huis van Nicolaas is inmiddels een bekend begrip in Weert. Het evenement wordt in 2018 voor de 17e keer georganiseerd. Gemiddeld bezoeken 8500 gasten per jaar het Huis van Nicolaas. Dat aantal bestaat voor een groot deel uit particulieren. De organisatie heeft goede contacten met het basisonderwijs. Gemiddeld 2000 leerlingen per jaar komen naar het huis om Sinterklaas te ontmoeten. Tal van steden en dorpen organiseren de intocht van Sinterklaas. Binnen de regio heeft Weert echter een uniek evenement in handen.
Politiek zijn er nog wat vragen over de verhuizing van het Huis van Nicolaas naar een plek buiten het winkelcentrum. Fracties vragen zich af of de organisatie en de gemeente Weert wel voldoende geprobeerd hebben een geschikte locatie binnen het winkelgebied te vinden. Door de organisatie zijn diverse opties onderzocht, zoals Cwartier, de Poort van Limburg en voormalige bankgebouwen. Ook is de optie om het evenement geheel in de publieke ruimte op te tuigen onderzocht. Uiteindelijk is het Franciscushuis aan de Biest als locatie het meest geschikt bevonden. De voormalige kerk op loopafstand van de binnenstad biedt als evenementenlocatie de faciliteiten die nodig zijn om het evenement te organiseren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.