Plannen voor vernieuwing Dorpshuis Ophoven krijgen steeds meer vorm

Op woensdag 23 mei stelde ADEM architecten uit Hasselt de plannen voor om het Dorpshuis in Ophoven te vernieuwen. Tijdens dat infomoment konden de aanwezigen hun mening over het voorontwerp geven. Vervolgens ging de architect met deze suggesties aan de slag. Als alles naar wens verloop, kan hij dit najaar het definitief plan voorstellen en de bouwaanvraag indienen.

Na 35 jaar trouwe dienst voor de inwoners en verenigingen is het Dorpshuis veroudert en voldoet het niet meer aan de behoeften van vandaag. De architect stelde een totaalplan voor waarbij renovatie en nieuwbouw samen een mooi geheel vormen. Bij de voorstelling van het totaalplan kwamen een aantal nuttige opmerkingen en suggesties naar boven.

Het betrof een aantal praktische elementen, zoals het verschuiven van een deur en het maken van betere verbindingen tussen de sportzaal en de verbruikzaal enerzijds en de grote zaal en het oude gemeentehuis anderzijds. Verder vond men ook dat de buitenomgeving fietsvriendelijk(er) aangelegd mocht worden. De ontwerper deze en andere opmerkingen in het uiteindelijk plan, dat dit najaar nog voorgesteld zal worden aan alle geïnteresseerden.

Een concrete datum van de start van de werken geven is moeilijk maar het zal zeker niet voor midden 2019 zijn. Het Dorpshuis heeft al reservaties tot juni 2019 en die blijven gewoon aangehouden. Daarna zal het echter een metamorfose ondergaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.