Schrijfsel 27: Ze zijn boos

Elektriciteit stroom energie

Ze zijn boos. Furieus zelfs. De mensen van UNIZO Limburg kunnen niet lachen met het nakende stroomtekort. Jij wel?

Politiek-neutraal, zoals ik mezelf altijd een weg door de artikelen probeer te schrijven, wil ik het stroomtekort vanuit een ander standpunt bekijken. Ik geef toe: het is niet eenvoudig.

Nachten heb ik ervan wakker gelegen, uren met mijn hoofd tegen de muur gebonsd (met als enige resultaat: bloed), maar nu heb ik het!
Eureka! We maken van de donkerste dagen van het jaar een feest! Zet het Oppitters bier maar klaar, koop kilo’s kaarsen of beter nog: maak een brandstapel!

Met akoestische muziek op de achtergrond (bij de Stedelijke Academie van Kunsten bruist het van het talent, daar kunnen ze wel wat ronselen), marshmallows aan een stokje en alle jeugdbewegingen die (in uniform) het goede voorbeeld geven, moet dit een bruisende avond worden.

Een frietkraam zal helaas niet lukken, de draaimolen blijft ook best thuis en probeer maar niet met een elektrische auto of dito fiets te komen (gniffel).

In Neeroeteren kunnen we heus wel een paar everzwijnen vangen, die dan aan het spit kunnen boven het enorme vuur. Voor ieder wat wils! We zullen de mensen die verantwoordelijk zijn voor het stroomtekort dankbaar zijn. Sterker nog: we stemmen hen tot minister, allemaal.

Windmolens en zonnepanelen worden binnen de kortste keren ontmanteld (wegens gevaarlijke weerspiegeling en slagschaduw). We willen terug naar onze roots, de mijnen in, lantaarnopstekers die ’s avonds de kaarsen langs de weg in brand steken en vooral: geen tv. Radio (en bijna stroomloos internet, want we kunnen natuurlijk niet zonder), meer moet dat niet zijn.

Limburg wordt het nieuwe Bokrijk. Van heinde en ver zullen de mensen naar ons onbeschaafde stekje komen kijken. Winkelpanden die nu leeg liggen, worden meteen tegen torenhoge prijzen verhuurd. Iedereen wil Limburger zijn. Heel de wereld Limburger (maar we mogen wel selectief zijn op wie we toelaten tot ons volkje).

Heerlijk! Ik zie het helemaal voor me, lang leve de stroomtekorten! Ik ben anti-electriek, weg met het stopcontact. Als ik me nog zou kunnen opgeven als kandidaat-burgemeester, zou ik een nieuwe partij oprichten: de PvDD (Partij voor Donkere Dagen).

Hulde aan deze paniek. Wij, de Limburgers, gaan daar beter uit komen.

Ik ga alvast genieten van wat komen gaat en wens je een donkere week toe.

Tot volgende week, voor weer een nieuw schrijfsel.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *