Stroom in november mogelijk enkele uren afgesloten in Kinrooi, Bree, Maaseik en Dilsen-Stokkem

Elektriciteit stroom energie

De gemeente Kinrooi, de Stad Maaseik, de Stad Bree en de Stad Dilsen-Stokkem zullen in november mogelijk enkele uren afgeschakeld worden van stroom, mocht dat nodig zijn. Dat stelt het Planbureau aan een vraagstelling van de VRT.

Er wordt gewaarschuwd voor een stroomtekort in november. In die maand kan het dus zijn dat er in enkele gemeenten enige tijd geen stroom zal zijn. België is verdeeld in acht schijven. Bij een tekort aan stroom zal de elektriciteit in schijf één worden uitgeschakeld, vervolgens in schijf twee en zo meer.

Kinrooi, Maaseik en Dilsen-Stokkem zijn niet de enige Limburgse gemeenten in de eerste schijf. Ook As, Bilzen, Diepenbeek, Hoesel, Maasmechelen, Overpelt, Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek horen bij deze schijf. In zogenoemde piekmomenten kunnen de gemeenten enkele uren zonder stroom zitten.

De bewoners worden ten laatste een dag voordien verwittigd, moest het zover komen, meldt TVL.

Het afschakelingsplan heeft als doel het evenwicht van het netwerk in stand te houden om een ‘algemene black-out van de elektriciteitsbevoorrading van het land te vermijden,’ schrijft de FOD Economie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

3 reacties op “Stroom in november mogelijk enkele uren afgesloten in Kinrooi, Bree, Maaseik en Dilsen-Stokkem”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *