UNIZO Limburg is boos dat Brussel het licht uit doet in Limburg

Er is nogal wat commotie rondom het bericht dat gisteren bekend werd gemaakt dat er een plan is om in november mogelijk enkele plekken, waaronder Kinrooi, Bree, Maaseik en Dilsen-Stokkem enige uren af te sluiten van stroom, om een tekort aan stroom op te vangen. UNIZO Limburg reageert furieus. “Gemeenten moeten uit de verkiezingsmodus komen en bedrijven op de hoogte gaan brengen over te nemen maatregelen.”

Uit een eerdere bevraging van ondernemersorganisatie UNIZO bij meer dan 1.000 ondernemers schat 41% dat de gevolgen van een stroomtekort in de winter erg nadelig zal zijn, met een tijdelijk staken van de activiteit tot gevolg. Vooral in de industrie leeft bij meer dan de helft van die bedrijven die vrees.

Ook particulieren reageren verontwaardigd op het nieuws. Er wordt gewaarschuwd voor een stroomtekort in november. In die maand kan het dus zijn dat er in enkele gemeenten enige tijd geen stroom zal zijn. België is verdeeld in acht schijven. Bij een tekort aan stroom zal de elektriciteit in schijf één worden uitgeschakeld, vervolgens in schijf twee en zo meer.

Kinrooi, Bree, Maaseik en Dilsen-Stokkem zijn niet de enige Limburgse gemeenten in de eerste schijf. Ook As, Bilzen, Diepenbeek, Hoesel, Maasmechelen, Overpelt, Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek horen bij deze schijf. In zogenoemde piekmomenten kunnen de gemeenten enkele uren zonder stroom zitten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *