Boek over Lancaster-crash in Hunsel (video)

In de nacht van 20 op 21 juli 1944 kwam een Lancaster neer aan de rand van Hunsel. Op 4 mei 2009 is bij het gebied, nabij de Schansstraat een monument onthuld voor de gevallen bemanningsleden van deze Lancaster ME 858 van het 514 squadron. Inmiddels is er een tweede boek over deze gebeurtenis uitgekomen.

Na het succesvolle eerste boek uit de Lancasterreeks (ontsnappingroutes) wordt nu het boek Lancester ME858 crash gepresenteerd door de Heemkundekring Hunsel.

Dit boek verhaalt over vliegveld Waterbeach waarvan de Lancaster vertrok voor de fatale vlucht. De bemanningsleden worden uitvoerig aan de lezer voorgesteld. De historie geeft een toelichting op de productie van het vliegtuig en de ondernomen vluchten. Het hoofdstuk crash beschrijft de gebeurtenissen voorafgaande aan de vlucht gevolgd door de aanval uit het donker.

Ooggetuigenverslagen en het thuisfront in angst geven een indringend beeld van de gevolgen. Ten slotte is in het boek aandacht besteed aan de onthulling van het monument ter nagedachtenis aan de bemanningsleden.

Lancester ME858 is een flink boek met harde kaft, telt 300 pagina’s en meer dan 500 illustraties. Diverse niet eerder gepubliceerde gegevens maken het boek extra bijzonder. Niet alleen vormt dit boek een hommage aan de bemanningsleden die in Hunsel het leven lieten, het geeft tevens een heldere blik op de toenmalige oorlogsvoering in de lucht.

Het boek kan besteld worden via de website van Heemkunde Hunsel voor 32 euro.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

2 reacties op “Boek over Lancaster-crash in Hunsel (video)”

  1. Jammer dat de naam van Ton Bosmans die de feitelijke researcher is achter deze crash niet word vernoemd en dat daar de Heemkunde weer met alle lof gaat strijken. Waar hebben we dit eerder meegemaakt??? Hulde aan de Heemkunde

  2. Mijn naan is Sjaak Niessen
    Ik heb een aantal foto,s afkomstig uit Kelpeoler met een verhaal. en boekje wat gebruikt werd om dingen op te schijven de foto,s zijn van Franssen en Engelse mil en van krijs gevangenen met originele pas en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *