Schrijfsel 28: In Elen blijft alles!

Ik weet het nog goed, als de dag van gisteren: we gingen op bezoek bij mijn bomma en bompa of bij ‘tanteke’ in Elen. Vanuit Hamont, als tieners. Ik herinner mij Elen als een oud dorp met veel boerderijen en huizen die daar naar mijn gevoel al eeuwen stonden. Daaruit ontstond mijn perceptie: Elen, dat is de plaats waar alles lang blijft. Stiekem droomde ik ervan om daar ooit te gaan wonen, in een Bokrijkachtig huisje.

Mijn bomma en bompa zijn er helaas niet meer, maar de herinneringen zeker nog wel. En het idee dat in Elen alles blijft ook. Geen idee of dat zo is, ben al jaren niet meer in het centrum geweest. Door het haastige leven heb ik er ook nooit meer aan gedacht, eigenlijk.

Tot vandaag…

Ik las de titel en wist het: dit bestaat al heel lang! De hobbytentoonstelling van de KWB van Elen. Mijn nonkel heeft er vroeger nog aan meegewerkt, hij vertelde me ooit dat dit de vader van alle hobbytentoonstellingen is. En hij bestaat nog… al 45 edities lang.

Zullen de hobby’s ook nog steeds dezelfde zijn? En mag je daar met elke hobby een standje bemannen? Wat bijvoorbeeld als je ‘schapendrijven’ als hobby hebt, mag je daar dan staan met een groep schapen en een hond? Of doedelzakspelers, moddervoetballers, paaldanseressen, kunstgebittenverzamelaars (bestaan echt…)?

Wordt er nog steeds gekantklost en gehaakt? Of zijn deze bezigheden ingehaald door de tijd, waardoor de bezoekers zich nu tussen de Fortnite en Fifa spelende dames en heren wringen op zoek naar die ene overgebleven kantklosser (want in Elen blijft alles)?

Misschien is dat een gat in de markt: een kantklosapp waarbij je met console in de hand de mooiste werkjes kan maken. Eens klaar, wordt het werkje naar een 3-D printer gezonden, waar het tot een stukje moderne geschiedenis verwerkt wordt.
…of wat dacht je van een combinatie van de hobbytentoonstelling met het luchtkussenfestival (van Weert)? Het lijkt me een extra uitdaging: je moet op een kussen springen, maar mag enkel je hobby uitoefenen als je in de lucht hangt.

Zie je het al voor je? Hakers en breiers die in ware Kung Fu-stijl hun luchtige kunstwerken maken. Ik laat het resultaat van de schapendrijvers, moddervoetballers en vooral paaldanseressen aan jullie verbeelding over.

Benieuwd of de hobbytentoonstelling de ‘oude’ of de ‘nieuwe’ versie zal zijn? Dan moet je zeker gaan kijken. Ik verwacht dat het ouderwets gezellig wordt.

Tot volgende week, voor een nieuw schrijfsel!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *