SP Weert wil in Weert vuurwerkvrije zones tijdens jaarwisselingen

vuurwerk

De SP in de Weerter gemeenteraad heeft een raadsvoorstel ingediend om komende jaarwisseling vuurwerkvrije zones in Weert aan te kunnen wijzen. Bewoners van een straat of buurt moeten zelf die vuurwerkvrije zone aanwijzen. De gemeente Weert faciliteert zo’n wens van een buurt of straat door in dat gebied borden te plaatsen. Met de mogelijkheid tot het invoeren van de vuurwerkvrije zones wil de SP een antwoord bieden op de discussie die steeds weer gevoerd wordt over het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisselingen en de overlast en schade die daarvan het gevolg is.

Dit initiatiefvoorstel voorziet in een proef om in Weert tot vuurwerkvrije zones te komen, op plekken die door de inwoners zelf worden aangewezen. Hierbij is dan geen sprake van een verbod. ‘Handhaving’ van deze zones vindt dan ook door de bewoners zelf plaats omdat gemeente en politie tijdens de jaarwisseling hoogstwaarschijnlijk geen capaciteit beschikbaar hebben om te handhaven. De gemeente faciliteert slechts door ontmoedigingsborden te plaatsen rond de door bewoners aangegeven straten of buurten en de locaties van deze zones te publiceren.

Daarnaast wil de SP dat de gemeente Weert op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening besluit om ook op andere plaatsen, bijvoorbeeld rond verzorgingshuizen zelf vuurwerkvrije zones in te stellen. In die zones is er wel sprake van een juridisch verbod, dat door de politie dient te worden gehandhaafd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *