Adviesbureau moet plannen voor Weerter weekmarkt ontwikkelen

Bijna een jaar geleden droeg de gemeenteraad van Weert het stadsbestuur op om plannen te ontwikkelen voor een nieuw marktbeleid. Al jaren gaat het in Weert slechter met de wekelijkse zaterdagmarkt. Er komen steeds minder kooplieden met het waren naar de weekmarkt en de leegstand heeft ook gevolgen voor het publiek dat steeds vaker weg blijft. In een motie vroeg de Raad van Weert van het College van B en W om voor 2019 met concrete voorstellen om het tij voor de weekmarkt te keren, te komen.

In een brief laten B en W nu de gemeenteraad weten dat de door de Raad gestelde termijn niet gehaald kan worden. Wel is er een werkgroep aan de slag gegaan om met aanbevelingen voor een wijziging van het marktbeleid te komen. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van gemeente, marktondernemers, centrummanagement, horeca en consumenten. “Gekozen is voor een kort en krachtig proces waarin zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van bestaand materiaal. Zo bieden de uitgevoerde enquêtes van DUS Weert input voor de werkgroep”, schrijven B en W aan de gemeenteraad.

Weert heeft daarnaast een ter zake deskundig en ervaren adviesbureau, DTNP, in de arm genomen. Dit bureau moet een advies in de vorm van een rapport over de Weerter zaterdagmarkt uitbrengen. “Vanwege dit zorgvuldig te doorlopen proces wordt de datum van 1 januari2079 niet gehaald”, laten B en W nu aan de gemeenteraad weten. Volgens de huidige planning wordt het rapport eind 2018 opgeleverd, waarna in het eerste kwartaal van 2019 besluitvorming kan plaatsvinden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *