Sterke prestatie van Hoger Op Molenbeersel tegen leider

Op zondag 21 oktober kreeg het eerste elftal van Hoger Op Molenbeersel de autoritaire leider Opglabbeek over de vloer. Vooraf en tijdens de wedstrijd zorgden de U6’jes van trainsters Vera Zontrop en Loppe Arits als Ploeg van de Maand voor het nodige entertainment.

Het inspireert de grote jongens om stevig weerwerk te bieden aan de Kabouters uit Opglabbeek. Molenbeersel voetbalt aardig mee, al moet het natuurlijk opletten voor de onvermijdelijke aanvalsgolven van de bezoekers. Gelukkig missen zij scherpte in de zone van de waarheid. Ze houden zelfs even de adem in, als hun goalie zich volledig miskijkt op een diepe bal die over hem heen botst. Maar de doorgelopen Jasper Javornik kan net niet profiteren van zijn foutje. Even later verzendt Mitchel Ramaekers een diepe bal naar Jasper, die uiteindelijk Rijn Goijens vindt. Maar hij bevindt zich in een te moeilijke positie om af te werken. Iets na het half uur kunnen de Kabouters de thuisdefensie nog eens ontwrichten. Wim ‘Tank’ Stevens probeert de meubelen nog te redden, maar komt helaas net iets te laat met zijn tackle. De bezoekende aanvaller gaat gretig liggen: penalty. De elfmeter wordt feilloos omgezet: 0-1. Vlak voor de pauze moet Bart Pouls ook nog eens uitpakken met een klasseredding om die ruststand op het bord te houden.
Na de koffie komt HOM scherp uit de kleedkamer. Ze gaan nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, waarbij uitblinker Mitchel Ramaekers zijn kopbal net niet kan kadreren. Maar helaas zijn de Kabouters voldoende uitgekookt om op de counter voor de spreekwoordelijke deksel op de neus te zorgen: 0-2. In de daar op volgende fase schreeuwt alles wat rood en zwart is om een penalty, als Stef Ceyssens wel zeer fel gehinderd wordt als hij de aansluitingstreffer op het bord wil zetten. Maar de ref ziet er geen graten in. Ondertussen heeft de 17-jarige Emile Basteijns zijn opwachting gemaakt: zijn debuut in de hoofdmacht van Molenbeersel. De gastheren blijven moedig verder voetballen, maar botsen nog op twee dodelijke counters. Zo eindigt de match op een overdreven 0-4-score.

Komende zondag vindt het eerste elftal Calcio Genk op zijn pad, in de jacht op puntengewin.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *