Boek over Swartbroek komt uit

Op 15 december verschijnt het boek ‘Swartbroek, Namen en Bijnamen’. In de succesvolle reeks Namen en Bijnamen verschenen de afgelopen jaren maar liefst drie boeken: over Moesel, Keent en Altweert. In de jaren tachtig/negentig van de vorige eeuw zijn al dergelijke boeken over Boshoven, Hushoven, Vrakker, Laar en Altweerterheide verschenen.

Een kerkdorp dat niet kan achterblijven, is Swartbroek: “parel in de kroon van Weert”, volgens het Swartbroeks volkslied. Leden van geschied- en oudheidkundig genootschap De Aldenborgh zijn enige tijd geleden begonnen met het verzamelen van oude foto’s en documenten over Swartbroek. Van bijna alle huizen en gezinnen die in 1950 in Swartbroek stonden resp. woonden zijn inmiddels foto’s gevonden. Ook zijn van Swartbroeker families kwartierstaten uitgezocht, zodat iedereen met Swartbroeker “roots” gemakkelijk zijn of haar voorouders kan vinden.

Op zaterdag 3 november (13.00-18.00 uur) en zondag 4 november (11.00-18.00u) zal er in de MFA Corneel, Ittervoorterweg 101A te Swartbroek een grote overzichtstentoonstelling met deze foto`s en documenten te zien zijn, ingericht door de stichting De Aldenborgh en de stichting Namen en Bijnamen.

Deze foto`s, documenten, kwartierstaten en verhalen over Swartbroeker verenigingen vormen ook de ingrediënten van het boek “Swartbroek, Namen en Bijnamen”. U kunt tijdens de tentoonstelling nog intekenen op het boek. Dat kan ook nog door voor 1 december a.s. de bestelbon op te sturen naar of in te leveren bij de in de folder vermelde personen.

De fototentoonstelling is gratis toegankelijk.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *