Centrumplein Dilsen bijna gereed

De werken aan het centrumplein in Dilsen raken stilaan in finale fase. De luifel kan in de loop van deze week uitgekist worden. Ook het dak van de luifel wordt verder afgewerkt en er worden nog balken geplaatst die zorgen voor tegengewicht.

Half oktober werd inmiddels het straatmeubilair geplaatst, waaronder de definitieve paaltjes, de zitbanken en vuilnisbakken. De winterkermis van Dilsen zal alvast het eerste evenement zijn dat op dit vernieuwde centrumplein kan plaatsvinden. De hele kermis wordt opgesteld op het centrumplein en de parking van het administratief centrum zodat de doorgang op de Europalaan gevrijwaard wordt. In de week van de kermis zullen de schoolbussen van de Stedelijke Humaniora tijdelijk halt houden op de parking in de Borreshoefstraat, zoals dat ook gebeurde tijdens de werken.

Na de winterkermis is het tijd voor de groenaanplantingen in de grote ronde vakken die daarvoor voorzien zijn. Deze groenaanplanting zal er voor zorgen dat er zuurstof, schaduw en rustplekken komen op het plein.

Ook de fietsstraat wordt verder bijgewerkt.

Het stadsbestuur voorziet een officiële opening op zondag 6 januari 2019.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *