Tijdschrift van Kinrooise Hubert Van Eygen Weirdo's

Door de gemeenteraadsverkiezingen liep de verschijning van het literair (k)wartaalschrift Weirdo’s een beetje vertraging op, maar wie had gedacht/gehoopt dat dit ‘vervelende’ tijdschrift nu eindelijk zou verdwijnen, komt bedrogen uit! Hubert Van Eygen uit Kinrooi blijft met zijn weirde ploeg merkwaardige, opmerkelijke, verbazende en wenkbrauw fronsende bijdragen op het onwetende publiek afvuren!

In dit nummer dat op de cover een kleurrijk ‘zonnebloemmeisje’ kreeg (een foto van Sofie Van Eygen, als symbool voor de schoonheid van het vreemde…) brengen vaste waarden verhalenverteller Frank Roger (weer een kritisch verhaal over ons misbruik van deze wereld en een hilarische collage), tekenaar Patrick Heymans (ogenopenende cartoons) en de dichters Henk Puister, Freda Kamphuis en Hubert Van Eygen (gedichten over ‘kiezen’) weer een aantal bijdragen die aantonen dat ‘afwijken’ niet altijd negatief moet worden begrepen…

Daarnaast bewijst Yorgos Dalman weer dat hij de lezer kan blijven boeien met zijn opmerkelijke verhalen waarin vreemde figuren altijd de hoofdrol spelen. Ook Ward Mertens schrijft een verhaal dat je liever niet zelf meemaakt…

José Vandenbroucke brengt een wanhopig zelfportret als kunstenaar en een melancholisch gedicht bij muziek van Duke Ellington. Liliane Melis herschrijft de bloedige pijn van Jotie ‘t Hooft en Guy van Hoof mijmert in het 31ste deel van zijn essayreeks ‘De hemel heeft geen dak’ over het merkwaardige leven en werk van Victor Hugo.


 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *