Bestaande maar ook nieuwe kansen voor landbouwers dankzij Agropolis-site in Kinrooi

De provincie Limburg heeft 850.000 euro geïnvesteerd in het incubatorgebouw dat op de Agropolis-site gerealiseerd is. “Hier wordt huisvesting, coaching en een sterk netwerk geboden aan startende ondernemingen”, aldus gedeputeerde Inge Moors.

Moors bezocht onlangs de Agropolis-site samen met haar Nederlandse collega, gedeputeerde Hubert Mackus. “Onze landbouw is onderworpen aan heel wat externe veranderingen. En die stoppen niet aan de provincie- of landsgrenzen”, zo vertelt de Nederlands-Limburgse gedeputeerde.

Eerder dit jaar brachten beide gedeputeerden een bezoek aan de Brightlands Campus Greenport (Venlo) en aan het Proefcentrum voor de Fruitteelt (pcfruit) in Sint-Truiden. “Beide Limburgen beschikken over sterke troeven om verbindingen binnen de agro-industrie te leggen en bedrijven uit andere sectoren hierin te betrekken. Dit kan nieuwe groeikansen aan de bestaande land- en tuinbouw geven”, stelt gedeputeerde Inge Moors.

Agropolis richt zich vooral op ecologisch en economisch duurzame land- en tuinbouwactiviteiten. “Het clusteren van kennis en onderzoek staat daarbij centraal”, aldus Inge Moors.

De ontwikkelingen op de site worden ook in Nederland op de voet gevolgd. Te meer omdat de site omringd wordt door tuinbouw die ook in deze regio erg belangrijk is.

“We trekken allebei de kaart van innovatie. Door onze sterktes nu te verbinden kunnen we de land- en tuinbouw een duurzaam perspectief bieden en verder verankeren in onze regio”, besluit gedeputeerde Inge Moors.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.