Glasvezel ook in het buitengebied van Echt-Susteren

Kabel glasvezel

Partijen slaan de handen ineen om in onder meer het buitengebied van Echt-Susteren glasvezel aan te leggen. Daarvoor gaat wethouder Peter Ruijten, samen met de wethouders van Beesel, Bergen, Roerdalen, Roermond en Venlo met ‘Glasvezel buitenaf’ en de Provincie Limburg een overeenkomst ondertekenen. Hiermee geven bovenstaande partijen aan zich maximaal in te spannen met als doel om te komen tot de aanleg van snel internet in de buitengebieden.

Wethouder Peter Ruijten: “Glasvezel zorgt ervoor dat Limburg klaar is voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Alle inwoners en bedrijven moeten mee kunnen gaan met de steeds verdere digitalisering van onze samenleving.”

De betreffende bewoners in het buitengebied kunnen zich vanaf nu aanmelden voor een glasvezelaansluiting én kunnen hier ook een abonnement voor afsluiten. Als 50% van de bewoners dit vóór 17 december 2018 doet, wordt er glasvezel aangelegd in het gebied. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning organiseert ‘Glasvezel buitenaf’ informatieavonden. Voor Echt- Susteren is de dichtstbijzijnde infoavond op maandag 29 oktober om 19:30 uur in Dorpshuis de Roerparel in St. Odiliënberg (Schaapsweg 24). Bewoners in het betreffende buitengebied ontvangen hiervoor een uitnodigingsbrief. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *