Gratis opleiding verenigingswerk correct vergoeden

Op een correcte manier medewerkers in je sportorganisatie vergoeden, bleek jarenlang de achilleshiel van het verenigingsleven. Reguliere tewerkstelling was voor de modale sportclub onbetaalbaar, terwijl vrijwilligersvergoedingen dan vaak weer te kort schoten. In de zomer van 2018 kwam verlossend nieuws: het statuut verenigingswerk, één van de drie pijlers van de wet bijklussen, biedt sportorganisaties de mogelijkheid om op een administratief gemakkelijke én fiscaal interessante manier trainers, scheidsrechters, begeleiders enz. in hun sportorganisatie in te schakelen.

In deze opleiding krijg je een helder antwoord op de vele vragen die hierbij naar boven komen, zoals: Wie kan verenigingswerker worden? Hoe combineer je het statuut met je professionele bezigheden? Hoe verricht je de aangifte? Hoeveel mag je verdienen en wat zijn de fiscale gevolgen?

Na deze praktische sessie weet je perfect hoe je het verenigingswerk in jouw organisatie kunt implementeren. Bestuurders van sportclubs uit één van de gemeenten van de Buurtsportdiensten Noord-Limburg (Bree, Maaseik, Kinrooi, Peer, Bocholt, Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode), of inwoners van één van deze gemeenten, kunnen gratis deelnemen aan deze bijscholing op woensdag 7 november van 19.00 tot 22.00 uur in het stadhuis van Bree (Kim Clijsterszaal). Vooraf inschrijven is verplicht. Dat kan via mail.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.