Leerlingen Mosa-RT in Maaseik openen oefenfirma's

Leerlingen van Scholengemeenschap Mosa-RT in Maaseik openden afgelopen week een oefenfirma.

Negen leerlingen van het 7de jaar kantooradministratie en gegevensbeheer openden op 26 oktober opnieuw de deuren van Beauty7. Beauty7 is een oefenfirma die fitnessartikelen, fysioproducten en sportaccessoires verkoopt (weliswaar virtueel).

De goederen- en geldstroom in een oefenfirma is fictief maar de documentenstroom is wel echt. Tijdens beurzen hebben de leerlingen de kans om te verkopen aan andere oefenfirma’s. Thomas Bosmans benadrukt nog dat Beauty7 samenwerkt met het peterbedrijf Meijers In Roosteren.

Op 26 oktober 2018 vond de heropening plaats van het virtueel kantoor Aviva. Deze oefenfirma bestaat uit 8 gemotiveerde leerlingen van het 7de jaar business support, studerend op de Campus Mosa-RT.

Aviva is gespecialiseerd in wijnboxen en tapas. Ook dit jaar zal Aviva hierin worden bijgestaan door het peterbedrijf Baeten Vinopolis. Begeleidster Debbie Levels vindt het een pluspunt dat door het virtueel kantoor de leerlingen ervaren hoe het er in een bedrijf aan toe gaat. De documentenstroom binnen een virtueel kantoor is echt, alleen de goederen-en geldstroom is fictief.

Ook zal Aviva dit jaar weer actief zijn op verschillende fictieve beurzen. Hier kunnen de leerlingen de verschillende verkooptechnieken die ze door de jaren heen geleerd hebben toepassen.

De catalogus is klaar, het nieuwe logo en slogan zijn ontworpen, … op 26 oktober was het dan tijd voor de officiële opening van de oefenfirma Glambition, gespecialiseerd in cosmeticaproducten. Zes enthousiaste leerlingen van het 6de jaar handel op de campus Mosa-RT werken in een virtueel bedrijf dat handel drijft met andere virtuele bedrijven in Europa en Noord-Amerika.

De producten en geldstroom zijn virtueel, maar onze praktijkervaring met het bedrijfsleven is echt. Jikke Hoogervorst, bedrijfsleider van Glambition wil nog benadrukken dat de oefenfirma ook aanwezig is op beurzen, zoals de VIRO-beurs te Hasselt en de internationale BELFAIR-beurs te Brussel.

Op 26 oktober 2018 vond de officiële heropening van de oefenfirma Promogifts plaats op Campus Mosa-RT te Maaseik. Het team bestaat uit 6 leerlingen van de richting 6 Handel. Zij bieden met hun oefenfirma relatiegeschenken aan. Mark Peeters, bedrijfsleider van Promogifts, laat nog weten dat relatiegeschenken een goedkope en effectieve manier zijn om een blijvende herinnering bij klanten te creëren en de band tussen bedrijven en klanten te onderhouden.

De goederen en geldstroom binnen een oefenfirma zijn fictief maar de leerlingen werken nationaal en internationaal samen met andere firma’s binnen het kader van de overkoepelende organisatie COFEP. Zo leren zij zelfstandig werken, vergaderen en evenementen organiseren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.